Siirry sisältöön

Beställa från Alibaba

Planerar du att beställa från Alibaba? Vi kan hjälpa dig att beställa, transportera och klarera varor.

Ska du köpa produkter från Alibaba? Läs våra tips om beställning, frakt och tullklarering här.

Om du vill köpa saker från Alibaba för första gången men känner dig osäker, ta del av våra råd om hur du beställer, fraktar och hanterar tull. Det här blogginlägget delar tips om att köpa från Alibabas webbutik. Vi hjälper regelbundet svenska kunder att frakta varor från Alibaba till Sverige, tillsammans med tullklarering på Tullverket. Under åren har vi observerat misstag som svenska köpare kan undvika. Vårt mål är att hjälpa dig att undvika dessa problem för lyckade inköp från Alibaba.

Vad är Alibaba och är det säkert att köpa därifrån?

Alibaba fokuserar på affärskunder (B2B) som är involverade i tillverkning eller återförsäljning. Företag i Sverige tenderar att köpa större kvantiteter från Alibaba. Alibabas minsta beställningskvantitet (MOQ) är begränsad (t.ex 1000 röda tygpåsar, 100 köksstolar). Leverantörer på Alibaba tillåter ofta att inkludera ditt företags logotyp på produkten.

 • Alibaba är en säker e-handelsplattform, baserat på våra erfarenheter och feedback från våra kunder.
 • Alibaba visar kundbetyg baserat på feedback från tidigare.
 • Liknande produkter erbjuds ofta av olika säljare, vilket gör att du kan välja den mest lämpliga produkten.
 • Du kan chatta med varje säljare utan att lämna plattformens webbplats och påbörja förhandlingar.
 • Nedan kan du se en bild på en chatt mellan en av våra kunder och en potentiell produktsäljare på Alibaba, där den kinesiska säljaren har gjort ett specifikt erbjudande. Vi har täckt företagsnamn och priset med grått för att säkerställa anonymitet.

Våra rekommendationer (innan du betalar för varorna)

 • Föredra etablerade leverantörer med positiv feedback.
 • Be leverantören om rekommendationer och referenser från europeiska företag de har sålt till tidigare. Kontrollera CE-märket och ackrediteringen från utfärdande institutioner. Produkter utan detta certifikat bör inte importeras till EU.
 • Var inte rädd för att be potentiella säljare för fler bilder, videor, dokument, etc om produkten.
 • Var försiktig med att välja “billiga” fraktkostnader från kinesiska avsändare, eftersom det priset i 99% av fallen inte inkluderar lokala kostnader inom Europa och Sverige. Vi har skrivit ett mer detaljerat blogginlägg om detta ämne.
 • Se till att säljerbjudandet inkluderar förpackning av varorna med endast bekämpningsmedel behandlade material med en ISPM 15-markering.

Vem bestämmer tullavgiften, och var kan jag hitta satsen?

 • Tullavgiften i % är inte densamma för alla varor.
 • Innan du beställer (innan du betalar fakturan till den kinesiska säljaren), se till att känna till den specifika tullavgiftssatsen för varan.
 • Kostnaden för dina varor beror inte enbart på inköpspriset och fraktavgiften utan baseras också på tullavgiftens procentandel. Om tullavgiften är för hög är det rekommenderat att köpa produkten från ett företag i en medlemsstat i Europeiska unionen (tullavgiftssatsen är 0% vid köp från EU).
 • Vem bestämmer tullavgiftssatsen? Det är inte vi som bestämmer det. För att ta reda på procenten kontaktar du Tullverket.

– Kontakta Tullverket och ställ din fråga. Till exempel: “Vänligen berätta procentandelen tullavgift för import av metallhandtag från Kina till Sverige?” (se till att du beskriver produkten så exakt som möjligt).

 • Om du inte känner dig bekväm med att kontakta Tullverket själv, skicka ett e-postmeddelande till info@etslogistics.se och be om vår tjänst för att ta reda på dina varors tullavgift. Vår vänliga tulldeklarant kommer då att kontakta dig för konsultation.

kontakta oss

Alibabasta tilaaminen on huolitsijoidemme osaamista.

Hur går jag tillväga om jag vill beställa från Alibaba?

 • Innan du betalar fakturan till den kinesiska säljaren, kontakta vårt logistikteam (info@etslogistics.se) och dubbelkolla fraktkostnaden till Sverige.
 • Varför är det klokt att dubbelkolla fraktkostnaden?

Troligen kommer den kinesiska säljaren erbjuda dig deras transporttjänst och priset de erbjuder kommer förmodligen att låta väldigt bra och billigt i dina öron. Det är vanligt att man väljer det billigare alternativet men var försiktig. Det är något som är lurigt med det.

Det luriga ligger i leveransvillkoret (incoterm). I 99% av fallen är det inte ett dörr-till-dörr frakterbjudande. Många missar vanligtvis detta (incoterm) eftersom de inte tidigare har köpt saker från utlandet (Kina, USA, etc) förut.

I 99% av fallen inkluderar det “billiga” fraktpriset som erbjuds av den kinesiska säljaren inte NÅGRA av de kostnader som sker på den europeiska sidan, vilket ofta är de kostnader som utgör största delen av totalsumman som du ska betala.

Tyvärr kontaktas vi ofta av kunder som inser problemet alldeles för sent – efter att deras varor redan är på väg.

De har missat den knepiga incoterm-delen och istället valt det “billiga” kinesiska fraktalternativet. För sent upptäcker de att det bara varit en liten del av hela fraktkostnadspusslet.

kontakta oss

Så undviker man det

 • Skicka ett e-postmeddelande eller en skärmbild på din chatt med den kinesiska säljaren innan du betalar din faktura.
 • Vi granskar det och ger dig sedan gratis rådgivning om leveransvillkoret (incoterm) från denna specifika säljare faktiskt är bäst för dig eller om det är ett “lurigt” alternativ.
 • Vid behov kan vi ställa ytterligare frågor till den kinesiska säljaren om någon viktig information saknas för att beräkna rätt fraktavgift.
 • Vi kommunicerar med olika kinesiska leverantörer varje dag och förstår deras arbetssätt, vanliga praxis och mer. Regelbundet hjälper vi våra kunder med kinesisk kommunikation tack vare den erfarenhet vi har samlat på oss under våra år i Kina.
 • Efter att ha kontrollerat alla detaljer kommer vi att vägleda dig till det bästa alternativet. Du kan välja mellan sjö-, luft– eller järnvägstransport när du ska beställa från Kina. Vår speditör ger dig gratis råd om den mest lämpliga metoden för dig med hänsyn till både kostnad och brådska.

Vi tar inte betalt för denna hjälp, och vi kommer inte heller smyga in någon konsultavgift på dina framtida fakturor. Vårt främsta mål är att vinna ditt förtroende, och hoppas att du väljer oss även för dina framtida beställningar. Vi håller dina delade kontaktuppgifter med kinesiska leverantörer privata. Vi delar dem inte heller med någon annan. Vårt främsta mål är som sagt att vinna ditt förtroende.

Vem hanterar den obligatoriska tulldeklarationen när varorna kommer till Sverige?

 • Du behöver inte kontakta Tullverket direkt. Låt istället ETS Logistics tulldeklarant hantera allt pappersarbete. Eftersom vår speditör och deklarant arbetar tillsammans på samma kontor behöver du inte navigera telefonsamtal mellan olika parter.
 • Vår tulldeklarant kommunicerar med dig på ett enkelt språk och undviker förvirrande termer. Tulldeklarationen avklaras virtuellt så du behöver inte slösa din tid på att resa någonstans.
 • Du kommer få information om vilka dokument som är obligatoriska för korrekt tullbehandling. Om något dokument skulle vara felaktigt hjälper vi dig att kommunicera med den kinesiska säljaren och hjälper till att reda ut pappersarbetet.
 • Efter tullklareringen kan du antingen hämta dina varor själv eller be om en lokal transport till en lämplig plats.

Har du ytterligare frågor? Vi besvarar dem gärna skriftligt eller över telefon.

* Informationen som tillhandahålls på denna webbplats ska inte tolkas som juridisk, finansiell eller skatterådgivning, och utgör inte heller någon form av service för att formalisera köp- och försäljningstransaktioner. Innan man ingår i ett avtal om försäljning av varor uppmanas varje företag att noggrant utvärdera de finansiella, skatterelaterade och juridiska konsekvenserna av beslutet, med beaktande av alla associerade risker.

*Ägaren av denna webbplats frånsäger sig allt ansvar för innehållet och noggrannheten hos informationen, åsikterna, inläggen och kommentarerna, eller annan information som presenteras på webbplatsen. Dessutom ansvarar ägaren inte för några konsekvenser som kan uppstå från användningen av den information som finns på webbplatsen.

kontakta oss

Valitse helppo ja luotettava tilaaminen Alibabasta.

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret noggrant. Vi behöver åtminstone din e-postadress för att nå dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

 • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
 • En personlig speditör står alltid till din tjänst
 • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

 • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
 • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
 • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt

Privat: Lene Aadli

Skype

Ring oss

+46 737 207798