Siirry sisältöön
lastbilstransport på motorväg

Importera varor till Sverige

Vill du ha hjälp med att importera varor till Sverige? Ta del av våra tjänster inom frakt, alltid säkert och enligt tidtabell.

Skräddarsydda lösningar för import

Om du ska importera varor till Sverige är det viktigt att ha tillförlitliga och kostnadseffektiva frakttjänster. På vårt fraktbolag erbjuder vi skräddarsydda lösningar för import, med fokus på säkerhet och personlig service. Oavsett om det är sjöfrakt, flygfrakt, tågfrakt eller vägtransport, så har vi lösningar som säkerställer att dina varor når sin destination på ett effektivt sätt.

Frakt från dörr till dörr

Vi levererar gods till Sverige på ett tillförlitligt sätt från dörr till dörr, oavsett om det gäller import eller export. Dessutom kan vi, om frakten har bråttom, alltid tillgodose med expressfrakt. Vid behov hjälper vi även till med tulltjänster och transportförsäkringar för att säkerställa en smidig och trygg leveransprocess.

Modern och miljövänlig utrustning för import

När du anlitar oss vid val av import kan du alltid räkna med att vi använder oss av mångsidig och modern utrustning för din transport. Detta för att på så sätt kunna erbjuda den mest lämpliga lastbilen, containern, släpvagnen eller pallen för din transport.

Egen speditör som ansvarar för allt

När du beställer import hos oss tilldelar vi dig en speditör från vårt team. Din utvalda speditör ansvarar därefter för att utföra transporten fram till leverans och dokumentation av godset. Samma speditör fungerar sedan som din kontaktperson för alla dina transporter.

Helppo ja nopea tavaran tuonti EU-maasta.

Import av varor inom EU

När du importerar varor till Sverige från ett annat EU-land omfattas handeln av den inre marknadens regler, vilket innebär att varorna kan röra sig fritt över gränserna utan tullavgifter. Detta gör importprocessen enklare och snabbare jämfört med import från länder utanför EU. Moms ska dock betalas i Sverige enligt svenska momssatser, men eftersom momsen inom EU är harmoniserad, sker detta utan tullklarering. Det är viktigt att den säljande parten i ett annat EU-land har ett giltigt momsregistreringsnummer.

För att underlätta importen erbjuder vi på ETS anpassade frakttjänster inom EU, vilket inkluderar väg-, tåg-, sjö- och flygfrakt. Våra speditörer hjälper dig med all nödvändig dokumentation och ser till att din last når sin destination snabbt och säkert. Vi hanterar även expressfrakt för brådskande leveranser, och vi använder modern och miljövänlig utrustning för att optimera transporten.

Import av varor utanför EU

När du importerar varor till Sverige från länder utanför EU innebär det en mer omfattande process på grund av tullregler och importavgifter. Tullklarering är nödvändig och det innebär att varorna måste förtullas vid ankomsten till Sverige. Detta innebär att tullavgifter och moms ska betalas baserat på varornas värde och typ. De exakta avgifterna kan variera beroende på produktkategori och ursprungsland.

För att göra denna process så smidig som möjligt erbjuder vi på ETS fullständig tullservice som en del av våra frakttjänster. Våra erfarna speditörer tar hand om all tullrelaterad dokumentation och ser till att alla lagar och regler efterföljs. Detta minskar risken för förseningar och extra kostnader.

Vid import från länder utanför EU är det extra viktigt med noggrann planering och rätt typ av transportlösningar. Vi erbjuder mångsidiga fraktalternativ som tåg-, sjö- och flygfrakt, anpassade för att möta dina specifika behov.

begär offert

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret noggrant. Vi behöver åtminstone din e-postadress för att nå dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

  • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
  • En personlig speditör står alltid till din tjänst
  • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

  • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
  • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
  • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt