Siirry sisältöön

FCL-transport

På vårt fraktbolag erbjuder vi FCL-transport (fullastad container) utomlands så att ni slipper dela varor med andra.

Vad är FCL-container?

FCL står för “Full Container Load” och hänvisar till en fraktmetod där man som enskild hyr en hel fraktcontainer för att transportera sina varor. Det innebär att containern inte delas med andra kunders gods, och ni betalar för hela utrymmet, oavsett om det används helt eller delvis. FCL-container är vanligt förekommande inom internationell sjöfrakt och erbjuder fördelar som säkerhet, effektivitet och flexibilitet för er som behöver transportera stora mängder varor över längre avstånd.

Hur fungerar FCL-container?

När ni väljer FCL-frakt, tillhandahåller rederiet en tom container som ni lastar era varor i. Ni ansvarar själva för att packa och förbereda era varor för transport, samt för att fylla containern till dess kapacitet. När containern är fullastad, förseglas den och transporteras till hamnen för ombordlastning på fartyget. Under transporten förblir containern stängd och förseglad tills den når er destination, vilket ger extra säkerhet och skydd för era gods.

Sjöfrakt och sjötransport - ETS Logistics

Fördelar med att använda FCL-transport

Att välja FCL-transport erbjuder flera fördelar för er som företag som behöver pålitlig och kostnadseffektiv frakt av stora volymer varor. Genom att hyra en hel container minimerar ni risken för skador på era varor genom att undvika omlastning och hantering. Dessutom ger FCL-frakt en snabbare och mer direkt transportväg, vilket kan resultera i kortare leveranstider och ökad effektivitet i försörjningskedjan. Genom att eliminera behovet av att dela utrymme med andra ger FCL-transport också ökad flexibilitet och kontroll över fraktprocessen.

Vad är skillnaderna mellan FCL och LCL?

FCL (Full Container Load) och LCL (Less than Container Load) är två vanliga fraktmetoder som skiljer sig åt i hur utrymmet i en fraktcontainer används. Medan FCL innebär att ni hyr en hel container för era varor, innebär LCL att man delar utrymmet i en container och betalar endast för den volym som ni kommer använda. Skillnaden ligger således i graden av lastning: i FCL är containern fullastad, medan i LCL är containern delad mellan flera kunder vars varor kanske inte fyller en hel container. Denna skillnad påverkar kostnader, säkerhet och leveranstider för frakten.

Att göra affärer med oss ​​är enkelt och snabbt

I vår tjänst ingår en speditör utsedd personligen för dig , som ansvarar för att utföra transporten fram till leveransen av godset och dokumentationen av transporten. Samma speditör betjänar dig personligen i alla dina försändelser.

Vi tar även hand om sjötransportsedlarna åt dig. Vi utfärdar en konossement (BOL) för transporten tillsammans med det fraktbolag som utför transporten.

Dessutom hjälper vi till med att hantera tullklareringen på ett ändamålsenligt sätt.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

  • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
  • En personlig speditör står alltid till din tjänst
  • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

  • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
  • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
  • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt