Siirry sisältöön

LCL-transport

På vårt fraktbolag erbjuder vi LCL-transport (dellastad container) utomlands.

Vad är LCL-container?

LCL står för “Less than Container Load” och är en fraktmetod där flera olika kunder delar utrymmet i en fraktcontainer för att skicka mindre mängder varor. Istället för att hyra en hel container för egen last, betalar kunderna endast för den volym av utrymmet som deras varor upptar. LCL-container är en praktisk lösning för företag som inte har tillräckligt med gods för att fylla en hel container, men som ändå vill dra nytta av fördelarna med sjöfrakt.

Hur fungerar LCL-container?

När en kund väljer LCL-frakt, samlar speditören in varor från olika kunder som ska skicka gods till samma destination. Dessa varor konsolideras sedan i en och samma container innan den skickas iväg. Vid ankomsten till destinationen lossas containern och varorna sorteras för att levereras till respektive mottagare. Genom att dela utrymmet i containern minskar kostnaderna för varje kund och gör sjöfrakt tillgänglig även för mindre sändningar.

Sjöfrakt och sjötransport - ETS Logistics

Fördelar med att använda LCL-transport

Att använda LCL-transport erbjuder flera fördelar för företag som behöver skicka mindre mängder varor internationellt. En av de främsta fördelarna är kostnadseffektiviteten, eftersom kunder bara betalar för den volym av utrymme de använder istället för att hyra en hel container. Dessutom minskar LCL-frakt behovet av lagerutrymme för att ackumulera tillräckligt med varor för att fylla en container, vilket är särskilt fördelaktigt för företag med begränsade resurser. Slutligen kan LCL-frakt också erbjuda flexibilitet och skalbarhet genom att möjliggöra mindre, mer frekventa sändningar.

Vad är skillnaderna mellan LCL och FCL?

Skillnaden mellan LCL (Less than Container Load) och FCL (Full Container Load) ligger i hur utrymmet i en fraktcontainer används. I FCL hyr en enskild kund en hel container för att skicka sin last, medan i LCL delar flera olika kunder utrymmet i en container för att skicka mindre mängder varor. Detta resulterar i olika kostnader, säkerhetsfaktorer och leveranstider för de båda fraktmetoderna. Medan FCL kan vara mer kostnadseffektivt för större sändningar och erbjuder ökad säkerhet genom att undvika att varor blandas, ger LCL möjlighet till sjöfrakt även för mindre företag och erbjuder flexibilitet genom att möjliggöra mindre sändningar.

Att göra affärer med oss ​​är enkelt och snabbt

I vår tjänst ingår en speditör utsedd personligen för dig , som ansvarar för att utföra transporten fram till leveransen av godset och dokumentationen av transporten. Samma speditör betjänar dig personligen i alla dina försändelser.

Vi tar även hand om sjötransportsedlarna åt dig. Vi utfärdar en konossement (BOL) för transporten tillsammans med det fraktbolag som utför transporten.

Dessutom hjälper vi till med att hantera tullklareringen på ett ändamålsenligt sätt.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

  • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
  • En personlig speditör står alltid till din tjänst
  • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

  • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
  • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
  • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt