Siirry sisältöön
lastbilstransport på motorväg

LTL-transport

På vårt fraktbolag erbjuder vi LTL-transport (Less than Truckload) utomlands. 

Vad är LTL-transport?

På vårt fraktbolag erbjuder vi LTL-transport (Less than Truckload) utomlands. Vi på ETS förstår vikten av att erbjuda flexibla och kostnadseffektiva lastbilstransporter för företag. Genom att kombinera mindre sändningar från olika avsändare kan vi ge våra kunder en prisvärd och pålitlig lösning.

Hur fungerar LTL-transport?

LTL-transport är en typ av godstransport där flera mindre sändningar från olika avsändare kombineras i en enda lastbil. Därmed betalar varje avsändare bara för den plats deras gods upptar, snarare än att hyra en hel lastbil för en mindre mängd varor. Följaktligen är denna metod optimal för företag som har mindre mängder gods att skicka och vill minska sina fraktkostnader utan att kompromissa med leveranssäkerheten.

Fördelar med att använda LTL-transport

Att använda LTL-transport med ETS Logistics innebär flera fördelar:

 • Kostnadseffektivitet: Du betalar bara för den plats ditt gods upptar, vilket kan leda till betydande besparingar jämfört med att hyra en hel lastbil.
 • Flexibilitet: LTL är perfekt för företag som inte har tillräckligt med gods för att fylla en hel lastbil men ändå behöver regelbundna leveranser.
 • Miljövänligt: Genom att konsolidera flera sändningar i en lastbil minskar vi antalet transporter på vägarna, vilket minskar utsläppen och är bättre för miljön.
 • Säkerhet: Våra erfarna logistikexperter ser till att ditt gods hanteras noggrant och säkert, från upphämtning till leverans.
 • Täckning: Med ett omfattande nätverk kan vi erbjuda LTL-transport till många internationella destinationer, vilket gör det enkelt att nå dina kunder var de än befinner sig.

Vad är skillnaden mellan LTL och FTL?

Skillnaden mellan LTL (Less than Truckload) och FTL (Full Truckload) handlar främst om hur mycket gods man transporterar och hur man beräknar transportkostnaderna:

 • LTL-transport: Här delar du lastutrymmet med andra avsändare. Detta är idealiskt för mindre sändningar som inte fyller en hel lastbil. Kostnaden baseras på mängden utrymme ditt gods upptar och vikten av sändningen.
 • FTL-transport: Vid FTL-transport fyller en enda avsändares gods hela lastbilen. Därför är detta oftast mer kostnadseffektivt för större sändningar som kräver en hel lastbils kapacitet. Kostnaden baseras dessutom på en fast avgift för hela lastbilen, oavsett hur mycket av lastutrymmet som faktiskt används.

Att göra affärer med oss ​​är enkelt och snabbt

I vår tjänst ingår en speditör utsedd personligen för dig , som ansvarar för att utföra transporten fram till leveransen av godset och dokumentationen av transporten. Samma speditör betjänar dig personligen i alla dina försändelser.

Vi tar även hand om transportsedlarna åt dig. Dessutom hjälper vi till med att hantera tullklareringen på ett ändamålsenligt sätt.

Med ETS Logistics hjälper vi dig att välja den bästa transportlösningen för dina specifika behov. Vår expertis inom logistik garanterar att ditt gods levereras säkert, i tid och till en kostnadseffektiv pris.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

 • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
 • En personlig speditör står alltid till din tjänst
 • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

 • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
 • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
 • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt