Siirry sisältöön
lastbilstransport på motorväg

DAT leveransklausul

Vad är en DAT-leveransklausul, vilka är fördelarna med den och hur används den?

DAT är en av de leveransklausuler som används i internationell handel. Dess namn kommer från orden ”Delivered At Terminal”. Vi kan hjälpa till med alla transport- och leveransklausuler.

Enligt denna leveransklausul har säljaren levererat varorna när de har lossats från det ankommande fordonet och gjorts tillgängliga för köparen på den angivna leveransplatsen eller terminalen.

Med ”terminal” avses varje täckt eller otäckt utrymme såsom en kaj, ett lager, ett containerområde, en lastbils-, järnvägs- eller flygfraktterminal.

Säljaren tar på sig alla risker i samband med leverans och lossning av varorna vid terminalen i den angivna hamnen eller destinationen. I DAT-klausulen måste man vara uppmärksam på att fastställa den exakta punkten inom den angivna bestämmelseorten, eftersom säljaren bär alla kostnader och risker fram till den punkten.

DAT-leveransklausulen används för alla transportsätt.

Exempel på användning av en DAT-leveransklausul

  • Export (lastning i Stockholm, lossning i Oslo, DAT Oslo):Det svenska bolaget ombesörjer transporten av produkterna till lossningsplatsen: lager, hamn eller annan terminal. Det finska bolaget bär hela risken i egenskap av säljare. Avsändarens skyldigheter är att fullgöra exporttullformaliteterna, lasta produkterna och lossa dem vid terminalen. Mottagaren organiserar transporten av varorna från terminalen till mottagarens lokaler.
  • Import (lastning i Istanbul, lossning i Stockholm):Ett turkiskt företag (säljaren) ordnar transporten av varorna till den svenska tullterminalen. Det turkiska företaget ansvarar för alla kostnader och risker, inklusive turkiska exporttullformaliteter. Leveransklausulens destination beror på den tullterminal där varorna importeras till Finland. Om varorna importeras vid tullterminalen i Tallinn används klausulen DAT Tallinn. Om varorna levereras till tullterminalen i Stockholm, används klausulen DAT Stockholm. Transporten av varorna från terminalen till mottagarens lokaler ordnas av mottagaren.

Vi hjälper dig att välja en lämplig leveransklausul och att implementera den på rätt sätt.

begär offert

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja kuljetuksessa.

Vi utför alla internationella transporter

Vi skickar allt gods som är större än en TV (minst 0,25 kubikmeter) utomlands. Alltid i tid, säkert och till ett rimligt pris.

Med regelbundna avgångar erbjuder vi alla typer av internationella transporter för både företag och privatpersoner:

Vi erbjuder också hjälp med tullklarering och transportförsäkring.

Det finns ingen övre gräns för storleken på gods som skickas utomlands. Vi kan transportera laster på upp till tiotals ton och även utföra specialtransporter.

"</h3

Alltid konkurrenskraftiga priser för transport- och leveransklausuler

Vårt pris är alltid rätt. Vi övervakar noggrant fraktpriserna och erbjuder ett konkurrenskraftigt pris för din frakt.

  • Vi kommer att berätta våra priser exakt på en gång.
  • När vi ger dig ett pris för din frakt är det och förblir det utan dolda avgifter.

kontakta oss

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret noggrant. Vi behöver åtminstone din e-postadress för att nå dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

  • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
  • En personlig speditör står alltid till din tjänst
  • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

  • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
  • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
  • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt