Siirry sisältöön
lastbilstransport på motorväg

FTL-transport

På vårt fraktbolag erbjuder vi FTL-transport (Full Truckload) utomlands. 

FTL-transport

På vårt fraktbolag erbjuder vi FTL-transport (Full Truckload) utomlands. Vi på ETS strävar efter att erbjuda skräddarsydda och effektiva lastbilstransporter för företag som behöver transportera stora mängder gods. Genom att tillhandahålla hela lastbilar för en enda avsändare, säkerställer vi snabb och säker leverans av ditt gods direkt till destinationen.

Vad är FTL-transport?

FTL-transport, eller Full Truckload, innebär att en enda avsändares gods är dedikerad en hel lastbil. Detta alternativ passar utmärkt för företag som har tillräckligt med gods för att fylla en hel lastbil, eller som har specifika krav på leveranstid och säkerhet. Med FTL-transport säkerställer vi att ditt gods inte blandas med andra avsändares sändningar, vilket minskar risken för skador och förluster.

Hur många lastmeter är en full lastbil?

FTL (Full Truckload) innebär att man utnyttjar hela kapaciteten av en lastbil för en enskild sändning. I praktiska termer motsvarar FTL 13,6 lastmetrar, vilket möjliggör effektiv transport av större sändningar utan att dela utrymme med annat gods. En lastmeter (LDM) är en måttenhet som representerar en meter av lastbilens lastlängd, förutsatt att bredden sträcker sig från vägg till vägg, vanligtvis cirka 2,45 meter. Till exempel, om en pall är 2 meter lång och sträcker sig över hela trailerens bredd, motsvarar det 2 LDM.

Hur fungerar FTL-transport?

FTL-transport innebär att en hel lastbil reserveras för en enda avsändare. När du bokar en FTL-transport hos ETS Logistics, hämtar vi ditt gods och transporterar det direkt till destinationen utan mellanstopp. Detta garanterar snabbare leveranstider och minskar hanteringen av godset, vilket minimerar risken för skador. Vårt team av erfarna logistikexperter säkerställer att ditt gods levereras säkert och effektivt.

Fördelar med FTL-transport?

Att använda FTL-transport med ETS Logistics innebär flera fördelar:

 • Snabbare leverans: Eftersom lastbilen går direkt till destinationen utan mellanstopp, får du snabbare leveranstider.
 • Säkerhet: När vi dedikerar en hel lastbil till ditt gods minimerar vi risken för skador och förluster.
 • Flexibilitet: Du har möjlighet att skräddarsy transportlösningen efter dina specifika behov, inklusive specialkrav på temperaturkontroll eller tidskänsliga leveranser.
 • Effektivitet: För större sändningar blir FTL ofta mer kostnadseffektivt jämfört med att dela utrymme i flera LTL-sändningar.

Vad är skillnaden mellan FTL och LTL?

Skillnaden mellan FTL (Full Truckload) och LTL (Less than Truckload) handlar främst om hur mycket gods man transporterar och hur man beräknar transportkostnaderna:

 • FTL-transport: En enda avsändare fyller hela lastbilen. Detta är oftast mer kostnadseffektivt för större sändningar och garanterar snabbare leveranstider, eftersom lastbilen går direkt till destinationen utan att stanna för att lasta av eller på annat gods.
 • LTL-transport: Här delar du lastutrymmet med andra avsändare. Detta passar utmärkt för mindre sändningar som inte kräver en hel lastbil. Vi beräknar kostnaden baserat på mängden utrymme som ditt gods tar upp och dess vikt.

Att göra affärer med oss ​​är enkelt och snabbt

I vår tjänst ingår en speditör utsedd personligen för dig , som ansvarar för att utföra transporten fram till leveransen av godset och dokumentationen av transporten. Samma speditör betjänar dig personligen i alla dina försändelser.

Vi tar även hand om transportsedlarna åt dig. Dessutom hjälper vi till med att hantera tullklareringen på ett ändamålsenligt sätt.

Vi på ETS Logistics hjälper dig att välja den bästa transportlösningen för dina specifika behov. Vår expertis inom logistik garanterar säker leverans av ditt gods, i tid och till en kostnadseffektiv pris.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

 • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
 • En personlig speditör står alltid till din tjänst
 • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

 • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
 • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
 • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt