Siirry sisältöön

FAS-leveransklausul

Vad är en FAS-leveransklausul, vilka fördelar har den och hur används den?

FAS är en av de internationella handelsrelaterade leveransklausulerna. Dess namn kommer från orden ”Free Alongside Ship”. Vi hjälper till med alla frakt- och leveransklausuler.

FAS används i samband med sjötransporter. Säljaren levererar varorna till köparen genom att placera dem vid sidan av fartyget i lastningshamnen och säljaren ansvarar också för exporttullformaliteterna för varorna.

 • Export (lastning i Norvik hamn, Stockholm, lossning i Las Vegas/Los Angeles hamn, FAS Stockholm):
  Ett svensk företag ordnar transporten av varorna till avgångshamnen (Stockholm), där fartyget avgår. Det svenska företaget har skyldighet att utföra exporttullformaliteterna. Dessa skyldigheter upphör när säljaren har levererat varorna till hamnen i Stockholm.
  Hamnkostnaderna i avgångshamnen (Stockholm) och i destinationshamnen (Los Angeles) betalas av den amerikanska köparen. Köparen måste också ordna med sjötransport av varorna från Sverige till USA och med vägtransport från hamnen i Los Angeles till destinationen i Las Vegas.
 • Import (lastning i Jiangsu/hamn Qingdao, lossning i Norvik hamn Stockholm, FAS Qingdao):
  Det kinesiska företaget är i egenskap av säljare skyldigt att leverera varorna till hamnen i Qingdao och fullgöra exporttullformaliteterna. Köparen (ett svenskt företag) ombesörjer transporten av varorna från hamnen i Qingdao till Sverige. Köparen måste betala hamnavgifterna i både Qingdaos och Stockholms hamnar.
  Samtidigt måste den svenska köparen ordna transporten av varorna från hamnen i Stockholm.

Vi hjälper dig att välja en lämplig leveransklausul och att implementera den på rätt sätt.

begär offert

Autamme FAS toimituslausekkeen käytössä ja kaikissa kansainvälisissä kuljetuksissa.

Alla typer av sjötransporter från oss

Vi sjötransporterar allt gods som är större än en tv (0,25 kubikmeter eller mer). Alltid i tid, säkert och till ett rimligt pris. Det finns ingen övre gräns för sjöfraktens storlek. Vi kan transportera laster på upp till tiotals ton.

Du behöver inte en egen container. För sjöfrakt erbjuder vi dig en container, som vi väljer tillsammans med dig utifrån innehåll och storlek på din försändelse.

begär offert

Containertransport eller Ro-Ro

Vi erbjuder containertransporter till och från alla containerhamnar, inklusive Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö. På ETS tar vi också hand om containertransporter mellan avsändningsorten, hamnarna och destinationen.

Vi erbjuder även Ro-Ro-transporter för sjöfrakt till och från alla Ro-Ro-hamnar, inklusive Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Trelleborg.

FAS toimituslauseke on tärkeä osa merirahtia.

Alltid konkurrenskraftiga priser för transport- och leveransklausuler

Vårt pris är alltid rätt. Vi följer noga prissättningen för sjöfrakt och erbjuder ett konkurrenskraftigt pris för din frakt.

 • Vi kommer att berätta våra priser exakt på en gång.
 • När vi ger dig ett pris för din sjöfrakt är det och förblir det utan dolda kostnader.

Speciellt för mer värdefull sjöfrakt kan det vara klokt att teckna en mer omfattande försäkring. Vår transportförsäkring täcker både godsets värde och transportens värde.

Våra tjänster omfattar även vägtransport, flygfrakt och tågfrakt. Vi erbjuder också hjälp med tullklarering.

begär offert

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret noggrant. Vi behöver åtminstone din e-postadress för att nå dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

 • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
 • En personlig speditör står alltid till din tjänst
 • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

 • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
 • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
 • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt