Siirry sisältöön

CFR-leveransklausul

Vad är en CFR-leveransklausul, vilka är fördelarna med den och hur används den?

CFR är en av de leveransklausuler som används i internationell handel. Namnet kommer från orden ”Cost and Freight” (kostnad och frakt). Vi kan hjälpa till med alla transport- och leveransklausuler.

CFR-leveransklausulen definierar säljarens ansvar för kostnaden och risken för att transportera produkten till en viss hamn. Den är särskilt vanlig inom sjöfrakt eftersom den klargör säljarens och köparens ansvar och skyldigheter mellan parterna i transaktionen.

Enligt denna leveransklausul är säljaren ansvarig för kostnaderna för att leverera varorna till den angivna hamnen. Detta inkluderar transportkostnader och alla nödvändiga dokument och tillstånd som krävs för att transportera varorna.

 • Används vanligen när säljaren vill stå för fraktkostnaderna och risken för transporten till hamnen, men inte vill ta ansvar för produkten när den väl har nått hamnen.

Vi hjälper dig att välja en lämplig leveransklausul och att implementera den på rätt sätt.

begär offert

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja kuljetuksessa.

Fördelar med CFR-leveransklausul

CFR-leveransklausulen har flera fördelar, varav de viktigaste är följande:

1. Klarhet och entydighet: en leveransklausul klargör säljarens och köparens ansvar och skyldigheter och minskar därmed risken för oklarheter och missförstånd mellan parterna i transaktionen.

2. Ekonomisk rationalitet: Säljaren bär kostnaden för att transportera varorna, vilket gör CFR:s leveransklausul till ett ekonomiskt rationellt alternativ, särskilt när varorna är tunga eller skrymmande.

3. Riskdelning: Säljaren bär risken för att transportera varorna till den angivna hamnen, vilket sprider risken mellan parterna i transaktionen och minskar köparens risk under transporten av varorna.

begär offert

CFR toimituslauseke on tärkeä osa merirahtia.

Exempel på användning av CFR:s leveransklausul

CFR-klausulen används i samband med sjötransporter. Säljarens skyldigheter upphör när varorna lossas i destinationshamnen.

Säljaren är därför skyldig att utföra tullformaliteterna för export av varorna och lasten fram till destinationshamnen. Säljaren har fullgjort sin leveransskyldighet när han har överlämnat godset till transportören (och inte när godset anländer till bestämmelseorten).

 • Export (lastning i Norvik hamn, Stockholm, lossning i Las Vegas/Los Angeles hamn, FAS Stockholm): Det svenska företaget som säljare ordnar transporten till destinationen (Los Angeles). Det svenska bolaget (säljaren) är skyldigt att sköta tullformaliteterna i samband med exporten. Säljarens skyldigheter upphör när varorna lossas i destinationshamnen. Vid användning av CFR-klausulen betalar den amerikanska köparen kostnaderna för destinationshamnen och ordnar även vägtransporten från hamnen i Los Angeles till destinationen i Las Vegas.
 • Import (lastning i Jiangsu/Port Qingdao, lossning i Norvik hamn Stockholm, FOB Qingdao): Den kinesiska avsändaren ordnar transporten av varorna till den finska hamnen (Hamnen i Helsingfors). Avsändaren ansvarar också för exporttullformaliteterna. Den kinesiska avsändarens förpliktelser upphör när godset lossas i Helsingfors. När CFR-klausulen används betalar köparen i egenskap av mottagare hamnkostnaderna i Helsingfors. Mottagaren ordnar också transporten av varorna från hamnen i Helsingfors till Lahtis.

Många företag som för första gången importerar varor från ett land utanför Europeiska unionen (EU) snubblar över leveransklausuler som börjar med bokstaven C. Med andra ord accepteras säljarens erbjudande om en ”billig” transporttjänst på grundval av en klausul som inte innebär dörr-till-dörr-leverans.

Alla typer av sjötransporter från oss

Vi sjötransporterar allt gods som är större än en tv (0,25 kubikmeter eller mer). Alltid i tid, säkert och till ett rimligt pris. Det finns ingen övre gräns för sjöfraktens storlek. Vi kan transportera laster på upp till tiotals ton.

Du behöver inte en egen container. För sjöfrakt erbjuder vi dig en container, som vi väljer tillsammans med dig utifrån innehåll och storlek på din försändelse.

begär offert

Containertransport eller Ro-Ro

Vi erbjuder containertransporter till och från alla containerhamnar, inklusive Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö. På ETS tar vi också hand om containertransporter mellan avsändningsorten, hamnarna och destinationen.

Vi erbjuder även Ro-Ro-transporter för sjöfrakt till och från alla Ro-Ro-hamnar, inklusive Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Trelleborg.

Alltid konkurrenskraftiga priser för transport- och leveransklausuler

Vårt pris är alltid rätt. Vi följer noga prissättningen för sjöfrakt och erbjuder ett konkurrenskraftigt pris för din frakt.

 • Vi kommer att berätta våra priser exakt på en gång.
 • Det pris vi ger för sjöfrakt är och förblir utan dolda kostnader

För mer värdefull sjöfrakt kan det vara klokt att teckna en mer omfattande försäkring. Vår fraktförsäkring täcker både godsets värde och transportens värde.

Vårt fraktbolag erbjuder även vägtransportflygfrakt och tågfrakt. Vid behov kan vi också hjälpa dig med tullklarering.

begär offert

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret noggrant. Vi behöver åtminstone din e-postadress för att nå dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

 • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
 • En personlig speditör står alltid till din tjänst
 • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

 • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
 • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
 • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt