Siirry sisältöön

CIF-leveransklausul

Vad är en CIF-leveransklausul, vilka är fördelarna med den och hur används den?

CIF-leveransklausulen anger att det är säljarens ansvar att leverera varorna till den hamn som anges i avtalet. Vi hjälper till med alla transport- och leveransklausuler.

CIF-leveransklausulen är vanligt förekommande vid internationell sjöfrakt när säljaren vill ta ansvar för leverans och transport av godset. När ett avtal ingås är det viktigt att tydligt komma överens om vilka kostnader som ska belasta säljaren respektive köparen för att undvika missförstånd och tvister.

CIF-leveransklausulen kräver att säljaren skaffar nödvändiga exportlicenser och ombesörjer transporten av varorna till hamnen samt fullgör alla tullformaliteter för export. Säljaren är dessutom ansvarig för alla skador eller förluster som uppstår under transporten fram till dess att varorna anländer till hamnen.

Vi hjälper dig att välja en lämplig leveransklausul och att implementera den på rätt sätt.

begär offert

Fördelar med CIF-leveransklausul

Det finns många fördelar med att använda denna leveransklausul.

 • För det första står säljaren för alla kostnader i samband med transporten, t.ex. transportförsäkring, fraktkostnader och hamnavgifter. Detta innebär att köparen inte behöver bekymra sig om transportkostnaderna.
 • För det andra ger säljarens ansvar för skador och förluster under transporten köparen större säkerhet än om han använder FOB-leveransklausulen.

Det finns också vissa risker förknippade med användningen av CIF-leveransklausulen. Köparen måste se till att varorna levereras till hamnen inom avtalad tid och att de är exakt desamma som de beställda varorna. Köparen måste också se till att varorna är ordentligt förpackade och märkta så att de kan hanteras på ett säkert och effektivt sätt under transporten.

En CIF-leveransklausul är ett bra val när säljaren vill förse köparen med alla nödvändiga transporttjänster och ta ansvar för transporten och eventuella skador. För köparen innebär CIF-leveransklausulen en säkerhet och ett skydd vid internationell handel.

begär offert

Exempel på användning av CIF-leveransklausul

 • Export (lastning i Norvik hamn, Stockholm, lossning i Las Vegas/Los Angeles hamn, FAS Stockholm): Det svenska företaget ordnar transporten av varorna till destinationshamnen (Los Angeles). Det svenska bolaget är skyldigt att utföra exporttullformaliteterna och att ingå ett försäkringsavtal till förmån för köparen av varorna. Det svenska bolagets förpliktelser upphör när varorna lossas från fartyget. Enligt CIF-klausulen betalar mottagaren hamnkostnaderna i Los Angeles och ombesörjer transporten av varorna från hamnen till destinationen i Las Vegas.
 • Import (lastning i Jiangsu/Port Qingdao, lossning i Norvik hamn Stockholm, FOB Qingdao): Den kinesiska avsändaren ordnar transporten av varorna till Stockholm. Den kinesiska avsändaren är skyldig att utföra exporttullformaliteterna och att ingå ett försäkringsavtal till förmån för den finska köparen. Säljarens förpliktelser upphör när varorna lossas i Stockholm. Vid användning av CIF-klausulen betalar mottagaren hamnkostnaderna i Stockholm och ombesörjer transporten av varorna från Stockholms hamn.

begär offert

"</h3

Alla typer av sjötransporter från oss

Vi transporterar med sjöfrakt allt gods som är större än en TV (0,25 kubikmeter eller mer). Alltid i tid, säkert och till ett rimligt pris. Det finns ingen övre gräns för hur stor sjöfrakten får vara. Vi kan transportera laster på upp till tiotals ton.

Du behöver inte en egen container. För sjöfrakt erbjuder vi dig en container, som vi väljer tillsammans med dig utifrån innehåll och storlek på din försändelse.

begär offert

Containertransport eller Ro-Ro

Vi erbjuder containertransporter till och från alla containerhamnar, inklusive Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö. På ETS tar vi också hand om containertransporter mellan avsändningsorten, hamnarna och destinationen.

Vi erbjuder även Ro-Ro-transporter för sjöfrakt till och från alla Ro-Ro-hamnar, inklusive Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Trelleborg.

Alltid konkurrenskraftiga priser för transport- och leveransklausuler

Vårt pris är alltid rätt. Vi följer noga prissättningen för sjöfrakt och erbjuder ett konkurrenskraftigt pris för din frakt.

 • Vi kommer att berätta våra priser exakt på en gång.
 • Det pris vi ger för sjöfrakt är och förblir utan dolda kostnader

För mer värdefull sjöfrakt kan det vara klokt att teckna en mer omfattande försäkring. Vår fraktförsäkring täcker både godsets värde och transportens värde.

Vårt fraktbolag erbjuder även vägtransport, flygfrakt och tågfrakt. Vid behov kan vi också hjälpa dig med tullklarering.

begär offert

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret noggrant. Vi behöver åtminstone din e-postadress för att nå dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hitta rätt frakttjänst för just dina fraktbehov

Internationell vägtransport

Vi utför internationell vägtransport och lastbilstransport från dörr till dörr skräddarsydd efter godsets kvantitet och kvalitet.

Läs mer om vägtransport

Internationell sjöfrakt

Vi utför sjöfrakt och sjötransport i kundanpassade fullcontainrar (FCL), subcontainrar (LCL) eller ro-ro-fartyg, vid erbjuder även dörr-till-dörr-tjänst.

Läs mer om sjöfrakt

Internationell flygfrakt

Vi erbjuder internationell flygfrakt och heltäckande lösningar för hantering av paket. Vi samarbetar med alla stora internationella flygbolag inom flygtransport.

Läs mer om flygfrakt

Internationell tågfrakt

Vi erbjuder en säker, pålitlig och miljövänlig internationell tågfrakt som transportalternativ. Vi har flera alternativa transportkorridorer för järnvägstransporter.

Läs mer om tågfrakt

Tulltjänster

När lastning eller lossning av din transport sker utanför EU-området hjälper vi dig i alla frågor som rör tulltjänster, tullavgifter och tullklarering.

Läs mer om tulltjänster

Transportförsäkring

Tillsammans med vår samarbetspartner erbjuder vi godstransportförsäkring som täcker värdet av gods och transport.

Läs mer om transportförsäkring

Varför ETS Logistics?

Vi erbjuder alla typer av internationella transporttjänster från och till Sverige. Vi levererar alltid din transport säkert och enligt tidtabell.

Vi hjälper våra kunder personligen och snabbt. Vi hjälper till med beställning, lagkrav för olika transportformer, tullklarering och andra frågor som rör transporter.

 • Vi svarar på frågor på bara några minuter (mån-fre 9:00-17:00)
 • En personlig speditör står alltid till din tjänst
 • Omfattande expertis och rådgivning inom alla typer av transporter

Vårt team till din tjänst

 • Vårt team består av 15 kompetenta och personligt betjänande transportexperter.
 • Vi hjälper dig med alla transportrelaterade frågor, från beställning till tullklarering.
 • Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter.

Våra partners i Sverige

Våra speditörer och andra experter hjälper dig med alla transportrelaterade frågor. Vi svarar på förfrågningar på vardagar från 9:00 till 17:00 på bara några minuter. Har du frågor? Kontakta oss eller beställ transport.

Ta kontakt